Winkel

Artisanat

In Brussel verkopen we mexicaans handwerk, zoals stoffen geldbeugeltjes, tassen, sjaals, lederen riemen,.. Evenals handwerk vervaardigd door de gevangenen van Pochutla: baleros, houten sleutelhangers, poppen, armbanden en halskettingen,… Vraag ons vrijblijvend de prijslijst. De totale opbrengst gaat vanzelfsprekend naar het projekt.

Postkaarten

Er bestaan 8 postkaarten met fragmenten van de muurschildering die in de gevangenis gemaakt werd door de gevangenen. Deze kaarten zijn te koop voor 10 pesos per stuk (+ enveloppe) in Mexico en voor 1,5 euro in België.

Educatieve spelletjes

Het team van La Casa heeft twee educatieve spelen gecreëerd, met financiële steun van de NGO “Enfance Tiers Monde” et “Femmes d’Europe”, twee belgische organisaties. Elk spel kost 12 euros.

Het spel van de schilpadden en de meeuw

Het spel bestaat erin om, met behulp van een dobbelsteen, de baby schildpadden naar de zee te brengen, vooraleer de meeuw hen kan vangen. De spelplattegrond werd ontworpen door een mexicaanse schilder-kunstenaar. De pionnen (meeuw, schildpadden en dobbelsteen) werden ontworpen door de gevangenen.

Het spel over de kinderrechten

De spelplatttegrond is een uitvergroot stuk tuin waarin zich vijf klavertjesvier bevinden die de vijf basisrechten van het kind voorstellen (recht op liefde, huisvesting, onderwijs, voeding, gezondheid). Elke speler beschikt over vijf vlinders die moeten proberen de vijf klavertjesvier te bereiken vooraleer de acht stukjes van een puzzel zijn omgedraaid van een spelend kind op een hoop huisvuil.

Beide spellen zijn in zwart wit, zodat de kinderen ze naar hartelust kunnen inkleuren.