Vrijwilliger


Zin om naar Mexico te trekken? Werken met de kinderen? Het kan!

Heeft u een aantal weken vrij tijdens de zomervakantie?
Spreekt u spaans?

Als u zin heeft om naar Mexico te reizen voor een aantal weken tijdens de zomervakantie en u spreekt spaans, aarzel dan niet om ons te contacteren. Dat kan in het frans, spaans of engels. Het is mogelijk te logeren bij een inwoner. Reken op ongeveer 350 euro kosten per maand voor huur, transport en eten.

La lettre de Virginie (enkel in het frans)
Témoignage de Olivier (enkel in het frans)

Je reist op eigen kosten naar Mexico. Op de luchthaven van Mexico City word je afgehaald en tijdelijk gelogeerd.
Je reist met de nachtbus naar het stadje Pochutla. In het nabijgelegen dorpje Mazunte kan je inwonen bij een familie voor ongeveer 80 euro per maand. Voor deze prijs heb je een bed, lakens en een muskietennet. Je bent vrij om zelf te koken. Alle kosten ter plaatse zijn voor eigen rekening. De organisatie beschikt niet over de nodige financiële middelen om tussenbeide te komen.

Engagement van de vrijwilliger

Je engageer je als vrijwilliger om 5 namiddagen per week in verschillende dorpjes te gaan werken, elke week ben je aanwezig op de vergadering van La Casa Oaxaqueña om met de mexicaanse leraressen aan jouw projekt te werken. Voor jouw vertrek naar Mexico bereid je een projekt voor. Je krijgt hierbij ondersteuning en hulp van vroegere vrijwilligers en/of Isabelle Parentani.