Los Amigos


De vzw “Los Amigos de la Palmera” werd gesticht in België in 1989. In 2013 is de vzw opgegaan in de ong Enfance-Tiers-Monde/Kinderen-derde-wereld. De werking wordt verzekerd door Isabelle, Andrée en Jacques Parentani, Virginie Thys, Dominique Ducobu, Hendrik Galle, Catherine De Keyser, Frédéric Quintin, Nathalie Van Vyve en Bénédicte Viérin.

Zoeken van financiële steun, inzamelen van
schoolmateriaal, uitgeven van een nieuwsbrief enz.

1. Onze werking in België neemt verschillende taken op zich

 • het inzamelen van giften voor La Casa Oaxaqueña.
 • het zoeken van peters en meters die mexicaanse studenten financieel willen steunen.
 • het inzamelen van schoolmateriaal in scholen en deze opsturen naar Mexico.
 • het zoeken van vrijwilligers klaar om naar Mexico te reizen om La Casa te helpen.
 • het uitgeven van “Buenos Dias”, de driemaandelijkse nieuwsbrief die een overzicht geeft van de recente aktiviteiten van La Casa.
 • Onze zeldzame “algemene kosten” worden volledig gedekt
  door de bijdrage van onze leden.

  2. Onze werkingskosten

  Tegengesteld aan vele caritatieve verenigingen, die toegeven dat ze 20% tot 40% «algemene kosten» hebben, garanderen wij dat uw giften volledig naar Mexico gaan. U kunt dit zelf komen nazien in onze boekhouding. Eveneens bewijzen de rekeninguittreksels de bedragen die overgeschreven worden naar onze N.G.O. voor Mexico. Onze zeldzame «algemene kosten» worden volledig gedekt door de bijdrage van onze leden. Samengevat, u heeft de zekerheid dat uw gulheid volledig ten goede komt van kinderen.

  We zijn allen vrijwilliger.

  3. Onze nieuwsbrief

  Wij hebben geen personeelskosten (we zijn allen vrijwilliger), betalen niks aan huur (we hebben geen kantoor), niks aan telefoon (de leden nemen dit voor hun rekening), niks aan fax, e-mails. Onze enige kosten zijn deze voor het drukken van « Buenos Días» (onze driemaandelijkse nieuwsbrief), de kopies, de postkosten. In zijn geheel betreft het een bedrag van 500 euro voor het boekjaar 2012. Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen? Geef ons uw postadres door. Let wel, de nieuwsbrief bestaat
  enkel in het Frans.